dissabte, 18 de setembre del 2010

Un conte sobre la biomassa

Un veí ens fa arribar el següent conte:


Es troben Déu i Sant Francesc.

Déu li diu: escolta Sant Francesc, què ha passat amb els boscos de la Mediterrània, que us vaig deixar plens de diversitat i recursos? Només veig quadrats verds.

Sant Francesc li diu: Senyor omnipotent són els Nous Boscatans. No els hi agradaven els boscos variats no donaven calers des de que van trobar petroli, ja no valen per res.

Déu li diu a Sant Francesc: com potser, si fa 80 anys els hi donaven aliment, fusta i suro per les seves indústries, vivien dignament.

Sant Francesc li diu: si us plau Senyor omnipotent prengui seient, els Nous Boscatans han decidit tornar a fer diners a base de la biomassa.

Déu li pregunta a Sant Francesc: Què?! BIOMASSA?

Si Senyor- diu Sant Francesc. És un nou producte considerat renovable perquè es pot plantar com a conreu forestal, perè no és energia neta perquè quan es crema produeix gasos d'efecte hivernacle que incrementen el canvi climàtic i emeten partícules dolentes que respiraran.

- Sant Francesc, com es fa la biomassa?

- Senyor omnipotent no s'enfadi però es tallen arbres, es trituren, s'assequen i es cremen per fer.....

- Prou, Sant Francesc! No vull saber-ne res més! Aquests nous boscatans s'han begut l'enteniment! Si perden més biodiversitat estaran ben fotuts! Bé, Sant Pau a la porta del cel, ja sabrà què fer amb ells....

1 comentari: